26.8.16 12:00, Lounasravit

 

1. lähtö klo 12:01 Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m p. 900 e + 20 m/ 750 e. enintään 3900 e P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 3, 7
B 1, 4, 11, 8, 14, 12, 10
C 9, 13, 5, 6, 2

Ravien avauslähdössä ei ole selvää suosikkia, ja suretkin yllätykset ovat mahdollisia. 3 SUPERSOHVI on yksi voittoon pystyvistä. Se paikkasi Kaustisella hyvin laukkansa ja nousi 28,4-vauhtisen kirikierroksen ansiosta kolmanneksi. Pihtiputaalla tamma painui ensimmäisen takasuoran lopussa johtopaikalle ja oli siitä omaa luokkaansa. 7 VILIVILLIS on tehnyt viime starteissaan asiallista jälkeä, vaikkei ole ollut lopussa täysin ajettavissa. Ville Pohjolan mukaan lisäpotkua haetaan varustemuutosten kautta. 1 MYYTTI pilaa jatkuvasti juoksujaan laukkoihin, mutta omaa hyvät kyydit, jotka kantavat ravilla pitkälle. Samat sanat pätevät 4 TIM MYRBERGIIN, joka pääsi viimeksi voitonmakuun. Yllätyksen etsijät huomioivat 12 TAKSVENLAN. Se laukkasi Porissa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja jäi taustalle, missä kulki mallikkaasti. 14 HULPEA on tehnyt paikallisraveissa asiallisia esityksiä, ja kannattaa huomioida ainakin jatkossa.


2. lähtö klo 12:16 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 3500 e. P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 1
B 12, 6, 10, 4, 2
C 5, 8, 3, 7, 11, 9

Toto4-pelin avauskohteen suosikkina lähtee matkaan 1 HAPY FEET SLIM. Juha Länsimäen ajokki on tehnyt viime starteissaan vahvat 15-vauhtiset 800 metrin kirit ja on pussituksen välttäessään vahvoilla. 12 DILLON POWER on saanut ikävän lähtöpaikan, mutta on varsinkin ylivauhtisessa kisassa vaarallinen. Aleksi Kytölän valmennettava näytti koelähdössä hyvältä ja vastaili 17,0-lopetuksessa helposti muille.10 GOLD NARVA pilasi Kaustisen ja Ylivieskan kisansa laukkaan, mutta tehtaili Oulussa ja Teivossa hyvät loppuvedot. 6 INOUI debytoi Erkki Lapin valmennuksesta pirteällä kirillä ja menee startin myötä eteenpäin. 4 CANKUS THUNDERBALL kesti viimeksi hyvin vaativan juoksun, eikä ole unohdettavissa.2 STARDUST BOY on parantanut viime aikoina paljon ja on varsinkin lyhyellä kirillä vaarallinen. 5 AMORTENTIA seurasi Kaustisella johtavan takana tilaa saamatta toiseksi ja parantanee tähän


3. lähtö klo 12:31 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 900 e. P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 5
B 10, 9, 12, 1, 11
C 6, 7, 4, 3, 2, 8

Toisen kohteen selvänä suosikkina lähtee matkaan 5 DON CREEK. Eija Sorviston valmennettava pilasi Kokkolan starttinsa laukkaan, mutta jyräsi Kaustisella kaukaa viidennestä parista kakkoseksi päätöskierroksen sujuessa 16:n pintaan. 9 DEAL CHAMP saa kakkosvihjeen. Ori on alisuorittanut viime starteissaan, mutta Juha-Matti Paavolan valmennettava kilpailee omalla tasollaan, on se yksi voittoon pystyvistä. 12 MUM'S KASSANDRA oli Kokkolassa kuin uudelleen syntynyt sitten kevään starttien ja kiri taustalta terävästi kakkoseksi.


4. lähtö klo 12:46 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 13 500 e. P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 2, 5
B 11, 10, 8, 9, 6
C 3, 12, 7, 1, 4

Kolmannen kohteen voitosta vääntävät tiukimmin 2 LAST FINN ja 5 WIM'S WILD ROSE. Last Finn paikkasi Kaustisella hienosti laukkansa ja jyräsi Torniossa toisesta parista ulkoa kakkoseksi mainiolla täyden matkan ajalla 15,6a. Wim's Wild Rose kilpailee ennätyskunnossa ja saa nopeana avaajana heti hyvät asemat. Kaustisella se veti vauhdilla ja kamppaili toiseksi loistavalla tuloksella 13,7a/1609m. 11 LEMON BREEZER on kilpaillut kovissa lähdöissä, eikä ole yltänyt voittoon asti, mutta on nyt sopivassa seurassa suosikkeja. Ylivieskassa se seurasi johtavan takana kakkoseksi.
8 DRIES BUITENZORG ei ole onnistunut aikoihin, mutta on olemassaan hyvä hevonen, joka kannattaa ottaa revityksiin mukaan

5. lähtö klo 13:01 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 7200 e. P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 8, 3, 1
B 12, 5, 9, 2
C 7, 10, 6

8 INDYANA POLISS teki hyvän kolmivuotiskauden ja saa tauosta ja ikävästä lähtöpaikasta huolimatta ykkösvihjeen. Tommi Ala-Nikkolan mukaan sillä on ajettu harjoituksissa maili 18:ta, minkä se meni helposti ja hyvällä tyylillä. 3 BELA BOURBON kilpailee nousukunnossa. Ylivieskan Kyvyt Esiin -divisioonassa se hyökkäsi päätöskierroksen alussa viidennestä ulkoa ja jyräsi viidenneksi. 1 SUNDSVIK JETLAG ei viihtynyt Ylivieskan kuraisella radalla, mutta pystyy hyvänä päivänään paljoon. Kaustiselle se kamppaili johtavan rinnalta rehdisti totoon. 12 PITBULL kilpailee elämänsä kunnossa, ja jos juoksu takarivistä onnistuu, nähdään se voittokamppailussa. Kokkolassa se spurttasi johtavan takaa sisärataa pitkin ykköseksi. 5 LUMILIINA huomioidaan seuraavana. Se nousi Ylivieskassa viimeisen takasuoran alussa viidennestä sisältä kolmanteen ulkoa, mistä se kiritilaa saatuaan pirteästi kolmanneksi.  

Toto4-vihjeet

Pieni systeemi
I 1 Happy Feet Slim
II 5 Don Creek
III 2 Last Finn, 5 Wim's Wild Rose, 11 Lemon Breezer
IV 8 Indyana Poliss, 3 Pelas Bourbon, 1 Sundsvik Jetlag

Iso systeemi
I 1 Happy Feet Slim, 12 Dillon Power, 6 Inoui, 10 Gold Narva, 4 Cankus Thunderball, 2 Stardust Boy    
II 5 Don Creek, 9 Deal Chap  
III 2 Last Finn, 5 Wim's Wild Rose, 11 Lemon Breezer
IV 8 Indyana Poliss, 3 Pelas Bourbon, 1 Sundsvik Jetlag, 5 Lumilina, 12 Pitbull, 9 Tapon Westwood, 2 J.A. Marilyn  

Troikkavihje
I Indyana Poliss, 3 Pelas Bourbon, 1 Sundsvik Jetlag
II Indyana Poliss, 3 Pelas Bourbon, 1 Sundsvik Jetlag, 5 Lumilina, 12 Pitbull, 9 Tapon Westwood, 2 J.A. Marilyn
III Indyana Poliss, 3 Pelas Bourbon, 1 Sundsvik Jetlag, 5 Lumilina, 12 Pitbull, 9 Tapon Westwood, 2 J.A. Marilyn

Ohjastajien ja valmentajien kommentteja

Tommi Ala-Nikkola

Indyana Polisia (L 5) on treenattu koko kesä, mutta vähän katkonaisesti. Kovimmillaan sillä on ajettu maili rautakengässä 18:ta läpi. Sen se meni helposti ja hyvällä tyylillä. Pidän Indyana Polisia hyvänä hevosena. Jos ruuna saa olla terveenä se tulee nousemaan nopeasti sarjoissaan.   


Juha-Matti Paavola

Hulppea (L 1) on tehnyt paikallisraveissa asiallisia juoksuja, mutta sillä on vähän pisteitä, eikä se ole päässyt totoraveihin mukaan. Nyt sillä on pitkä takamatka, mutta lähtö oli vajaa, ja päästiin mukaan. Koetetaan vähän panostaa tähän lähtöön, että saataisiin kunnon pistesija. Mielestäni Hulppean pitäisi ohittaa aika monta hevosta, jos se on samanlainen kuin paikallisraveissa.

Deal Chap (L 3) on ollut startteihin pikku pettymys. Sillä on ollut huonoja lähtöpaikkoja, ja se on lähtenyt vähän kankeasti liikkeelle. Kokkolassa Deal Chap tuntui 500 metriä ennen maalia ihan voittajalta, mutta kun käänsin neljännelle, ei tapahtunut yhtään mitään. Se jäi vain pakertamaan sinne. Meillä on mukava paikka, ja sen pitäisi lähteä auton takaa paremmin. Toivotaan, että Deal Chap saa nätin juoksun, sen jälkeen sen pitäisi olla kärkikahinoissa mukana.

Ville Pohjola

Vilivillis (L 1) on hyvässä kunnossa, mutta kahdessa viime startissa se on puskenut lopussa ulos ja menettänyt vauhtia. Kokkolassa Vilivillis tuntui viimeisessä mutkassa vielä varmalta voittajalta, mutta suoralla vauhti katosi, kun ruuna kampesi ulos. Nyt kokeillaan erilaisilla päävehkeillä, jos se auttaisi asiaa.

Amazing Captor (L 2) oli Pihtiputaalla odotuksiin nähden asiallinen kakkonen, ja menee startin myötä vielä eteenpäin.

Amontentia (L 2) tuli Kaustisella keulahevosen takana pussissa maaliin. Tilaa saadessaan se olisi voinut olla toinen. Starin alle saatuaan sen pitäisi olla parempi.

Stardust Boy (L 2) on hyvässä kunnossa. Pihtiputaalla kiristä tuli vain liian pitkä. Ruunalla on hyvä lähtöpaikka, ja 200 -300 metrin kirillä se pystyy paljoon.    

Queensland (L 2) oli Kaustisella keulasta hyvä kakkonen, mutta Ylivieskan kurakossa siitä puuttui paras terä, eikä se ottanut missään vaiheessa kunnolla vauhtia. Pitävällä alustalla se on ollut aina parempi. Kun alla on epäonnistunut startti, niin ajetaan nätisti.
                                                                   
Sundsvik Jetlag (L 2) tuli Kaustisella tauolta ja oli kuolemanpaikalta asiallinen kolmas, mutta oli Ylivieskan kurakelissä aika vaisu. Meillä on hyvä lähtöpaikka, ja antaisin sille mielelläni nätin juoksu. Katsotaan siten lopussa, mihin se riittää.

Eija Sorvisto

Don Creek (L 3) hermostui Kokkolassa jostain syystä itikoihin ja oli jo varikolla hankala. Se kävi startissa kuumana, katkaisi sekin ja laukkasi. Jos Don Creek suorittaa Vilivillis samalla tasolla kuin viimeksi Kaustisella, niin sen ei pitäisi olla kaukana kärjestä.

Dries Buitenzorgin (L 4) jalkoja on hoidettu tauoan aikana aika paljon, ja ruunan pitäisi olla asiallisessa kunnossa. Viimein kurvi on ollut Dries Buitenzorgille ongelma, mutta jos ruuna ravaa, niin ei ole mahdotonta, että se pärjäisi
                          
Star Silvio (L 4) ei ole ollut vetreimmillään, ja siitä otettiin keskiviikkona verikokeet.  Jos niissä ei ole sanomista, Star Silvio kilpailee Kaustisella.

Taija Mäki-Mustapää

Bet on Me S (L 2) tuntuu harjoituksissa ihan hyvältä hevoselta. Viimeksi, kun yritettiin ajaa kilpaa, sillä oli ongelmia jalkojen kanssa. Niitä on hoidettu, ja tuntuu, että tauko on tehnyt sille muutenkin hyvää. Hevonen on voimistunut ja lihonut.
 
Lemon Breezer (L 4) tuntui viimeistelyssä oikein hyvältä, ja odotan sen parantavan viime kerrasta paljon. Silloin oli starttitaukoa takana, ja maili ja ylisarja olivat sitä vastaan.
          
Pelas Bourbon (L 5) ei ollut viimeistelyssä hyvä ja kengitettiin sen jälkeen. Toivotaan, että se on uudella kengityksellä parempi. Jos Pelas Bourbon ravaa ja tekee ehjän juoksun, se pystyy olemaan korkealla.

Vihjeet laati ja kommentit keräsi Keijo Maliniemi

Yhteistyössä

  • Peltoniemi Ja Pojat
  • Speedex
  • Peltisepänliike Nykanen
  • Kaustisen Elementtivalmiste
  • Ravintola Pelimanni
  • Hankkija
  • K-Rauta Kaustinen