Toto4-ravit 3.11.2017

Ohjastajien ja valmentajien kommentteja

Ville Pohjola

Oralunastus (L 1) oli kesän starteissaan vähän epävarma, mutta kun Oralunastus ravasi, se oli asiallinen.

Eloy D'avignere (L 2) on aloittanut hienosti uransa. Se on riski mutta kyytiäkin löytyy. Minulla on kova luotto hevoseen. Jos ei jäädä sisäradalta pitävään pussiin, niin kyllä sen pitäisi pärjätä.    

Gretchen (L 2) jäi Kajaanissa lopussa vähän junnaamaan, ja voitto meni tiukoille. Ei tamma tyhjä ollut, mutta se ei ymmärtänyt oikein lähteä menemään, kun vielä suoran alussa vielä pussittelin vastustajia. Mielestäni, Gretchen on tähän lähtöön ihan mahdollinen pärjääjä.
    
Handsome Knight (L 3) teki Torniossa ja Rovaniemellä kelpo startit, mutta laukkasi Oulussa hylkäykseen. Hevosta on sen jälkeen hoidettu, mutta sen nykyvireestä minulla ei ole tietoa. Handsome Knight lähtee auton takaa hyvin, joten eiköhän tarjolla ole hyvä juoksu.

Lucas Gran (L 4) tuli Seinäjoella pikku tauolta ja oli tasainen. Lucas Gran lähtee voltista liukkaasti, ja uskon, että startti vei sitä eteenpäin. Yritetään saada sopiva juoksu, minkä jälkeen Lucas Gran voi nousta toton tuntumaan.

Topias Rokilla (L 8) on hyvä tyyli mennä, mutta se ei ole vielä ymmärtänyt mistä kilpaa juoksemisessa on kyse. Kun Topias Rok saa juonen päästä kiinni, sen ennätyksestä tippuu monta sekuntia. En ylläty yhtään, jos Topias Rok menee lähitulevaisuudessa 32:ta.

Sundsvik Jetlag (L 9) oli Seinäjoen startissa kipeä. Viimeksi se oli tauon jälkeen tasainen, eikä saanut itsestään kaikkea irti. Muutama liian kova taitaa olla vastassa. Ajetaan nätisti, ja katsotaan lopussa, mihin on varaa.

Mountain Delight (L 9) tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja. Samalla se on kehittynyt koko ajan. Siinä on paljon hyviä ominaisuuksia. Se on aika riski hevonen, ja sille on tullut kyytikin lisää. Mountain Delight lähtee voltista hyvin, enkä usko autolähdön tuovan ongelmia.


Niko Jokela

Siinan Tähti (L 1) on mennyt starttien myötä eteenpäin ja ottelee juoksun onnistuessa hyvistä sijoista.

Nurmon Neito (L 8) onnistui viimeksi. Päästiin ravilla matkaan ja keulaan. Siinä mentiin tasaisen reipasta. Sillä on kykyjä, vauhtia ja jaksoa riittävästi, mutta laukkariski on aina olemassa.

Queen Töll (L 9) on hyvän tuntuinen hevonen, mutta lähtötilanteessa epävarma. Jos Queen Töll pääsee ravilla matkaan, se pytyy pärjäämän.
    
Make it Allright (L 10) on oikein hyvän tuntuinen hevonen, mutta loppu on ollut vähän nihkeä, ja taistelutahtoa saisi olla lisää. Viimeksi luulin viimeisessä mutkassa, että ollaan ilman muuta kolmas, mutta Make it Allright lopetti yrittämisen.

Mountain Delight (L 10) tuntui Kajaanissa hyvältä, mutta laukkasi lähdössä ja menetti pelin. Me kokeiltiin sille jenkkikärryjä, eikä ne sopineet sille, vai mikä siinä oli. Uskon, että Mountain Delight pystyy ravilla pärjäämään.


Juha-Matti Paavola

Moon Eagle (L 2) on uraansa aloitteleva hevonen, joka pytyy olemaan hyvällä juoksulla totossa ja tai sen tuntumassa

Fade To Jam (L 4) hakee vielä parasta kuntoaan, ja rahasija on hyvä tavoite. Fade To Jam starttaa maanantain Seinäjoella, mistä voi tarkistaa sen päivän vireen.

Give Me Jamilla (L 5) on ollut terveysmurheita, ja rahasija olisi jo hyvä saavutus.
    
Deal Chap (L 6) ailahtelee. Välillä se tekee hyvän ja välillä huonon juoksun. Lähtö ei ole iso, eikä takamatkasta ole kovin suurta haittaa. Hyvänä päivänään Deal Chap pytyy olemaan yllättävän korkealla.

Fiiling (L 7) oli välillä sairaana, eikä sillä ole ajettu hirveän lujaa. Odotukset ovat maltilliset, enkä rupea veikkaamaan sijoitusta. Toki hevonen pytyy pärjäämään, mutta ajetaan kuitenkin tasainen reissu ja katsotaan, mitä saadaan.
    
Corinna (L 8) lähti viimeksi huonosti ja jäi kauas, mutta tuli lopun ihan juosten. Pitkä takamatka hankaloittaa tehtävää, ja on hyvä saavutus, jos päästään korotetun rahan tultumaan.


Hannu Hietanen

Bietro (L 1) on jaksavan tuntuinen menijä, mutta vähän epävarma. ravilla se pystyy menestymään.
    
Laura Express (L 2) kulki Kaustisella laukan jälkeen hyvin, mutta ajoin sillä vähän liian lujaa, ja se väsyi vähän lopussa. Jos Laura Express ravaa ja saa selkäjuoksun, se menee tämänkin matkan.
        
Niccolo' Lavec (L 3) oli Jyväskylässä asiallinen. Se ravasi siellä johtavan takana ja piti vauhtinsa
        
Acadian Cavi (L 6) laukkasi viimeksi alussa ja lopussa, mutta kulki muuten asiallisesti. Acadian Cavi ei ole silti mikään laukkuri, ja sen pitäisi pystyä nähtyä parempaan.

Werona (L 8) on erittäin epävarma, mutta sillä on vauhtia ja jaksoa, ja jonain päivänä se voittaa ravilähdönkin.                                                                                                                                  
        
BWT Banzailla (L 9) oli viimeksi räkätautia, mutta sen pitäisi olla nyt parempi. Sillä on kykyjä, ja uskon, että se tulee talven mittaan nousemaan sarjoissaan.
            
Timo Salmela

L Dees Maggiesbes (L 3) tuli meille heinäkuussa Petri Purolta. Sen puikkoluu oli operoitu, ja se oli ollut vähän aikaa ajamatta. Olin tyytyväinen tamman Mikkelin esitykseen ja odotan sitä aivan kärkeen

Rose's Nella (L 6) sai Jyväskylässä vaikean juoksun, eikä menestystä tullut. Hevosen kunnossa ei ole mitään vikaa. Se lähtee voltista lujaa, ja on juoksun onnistuessa yksi voittoon pystyvistä.

Sweet Malkin (L 9) on mennyt viime aikoina paljon eteenpäin. Lähtöpaikka on ikävä, mutta jos juoksu onnistuu, Sweet Malkin pytyy ottelemaan kärkisijoista. Ylivauhtinen juoksu parantaisi ruuna mahdollisuuksia.

Vihjeet lähdöittäin

1. lähtö klo 18:00 Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m p. 1550 e + 20 m/ 900 e. enintään 6050 e P. 600 e. (600-300-180-120-60-60)

A 8, 10
B 2, 6, 14, 8, 12, 4, 11
C 3, 1, 7, 5, 13

Ravien avauslähdön voitosta ottelevat tiukimmin 9 MUKSUN ALLU ja 10 BIETRO.  Muksun Allu nousi Oulussa päätöskierroksen alussa neljännestä sisältä toiseen ulos ja puristi totoon. Viimeiset 700 metriä se ravasi 29,4-vauhtia. Bietro kiersi Härmässä viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa johtavan rinnalle ja eteni viimeisessä kaarteessa keulaan, mistä se otti maalisuoralla selvän voiton. 2 SIINAN TÄHTI saa kolmosvihjeen. Se ravasi viimeksi toisessa ja kolmannessa ulkona, mistä se nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja kiri tasaisesti kolmanneksi. 6 HELUN KUVA nousi samassa kisassa viimeisen takasuoran alussa kolmannesta ulkoa kolmannelle ja eteni johtavan kantaan, mistä nousi loppusuoralla toiselle ja haastoi tiukasti voittajan.


2. lähtö klo 18:20 Lämminveriset ryhmäajo 2600 m enintään 1300 e. P. 600 e. (600-300-180-120-60-60)

A 1
B 10, 4, 8, 3, 9
C 11, 5, 6, 7, 2

1 ELOY D'AVIGNERE ei ole vielä kohdannut parempaansa. Halsuan paikallisraveissa ori jyräsi johtavan rinnalta selvään voittoon. Seinäjoella se tykitti kolmannesta ulkoa viimeiset 700 metriä 16,3-vauhtia ehtien varmaan voittoon. Pitkämatka suosii vahvaa menijää, ja vain paha pusitus voi viedä siltä voiton. 10 GRETCHEN parantaa koko ajan otteitaan. Kajaanissa se rymisteli kierroksen kirillään neljännestä ulkoa varmaan voittoon. Kaustisella tamma hakeutui päätöspuolikkaalla viidennestä sisältä ulkoradoille ja kiri vahvasti kakkoseksi. 4 LAURA EXPRESSILLÄ on hyvät vauhdit, kun se vain maltaa ravata. Seinäjoella tamma laukkasi puolimatkassa ja Kaustisella alussa, mutta kulki sen jälkeen hyvin. 8 RAIN'S BANSHEE ihastutti Halsuan harjoitusraveissa ylivoimaisella voitollaan ja kesti Seinäjoella asiallisesti kovan avauksen ja kuolemanpaikan. 3 CALDERA AMOUR pytyy ravilla menestymään. Oulussa se laukkasi ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen, mutta puristi Ylivieskassa johtavan rinnalta varmaan voittoon.


3. lähtö klo 18:40 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m Avoin P. 600 e. (600-300-180-120-60-60)

A 3
B 1, 6, 4
C 5

Lämminveristen avoimen ryhmän avainhevonen on Petri Purolta Timo Salmelan valmennukseen siirtynyt SE-tamma L Dees Maggiesbest. Se avasi Suomen uransa Mikkelin T76-raveissa komealla 12,0-vauhtisella 800 metrin kirillä ja nelossijalla. Timo Salmela on tyytyväinen tamman harjoitusotteisiin ja odottaa sitä kärkikamppailuun. 1 HARAS DU PIN on ykköshaastaja. Se ei päässyt tulemaan Porin Pronssidivisioonafinaalissa neljännestä sisältä vapaasti, mutta saa nyt hyvänä lähtijänä mukavat asemat, jonka jälkeen on vahvoilla. 6 NICCOLO' LAVEC oli viimeksi edellisiä kertoja terävämpi. Se ravasi johtavan takana ja kiri maalisuoralla open stretchiä pitkin totoon. Viim. 500 metriä ori ravasi 12,6-vauhtia. 4 HANDSOME KNIGHT laukkasi viimeksi lähdössä hylkäykseen, mutta kiri Rovaniemellä viidenestä ulkoa asiallisesti kasti Torniossa keulasta neljänneksi


4. lähtö klo 19:05 Lämminveriset tasoitusajo 2100 m OP Perhonjokilaakso p. 16 000 e + 20 m/ 26 000 e. enintään 68 000 e P. 600 e. (600-300-180-120-60-60)

A 1, 15
B 4, 6, 13, 7, 5
C 10, 11, 9, 8

Toto4-pelin avauskohteessa ykkösvihjeen saa 15 LAST FINN. Se on tehnyt viime starteissaan jäätävää jälkeä, eikä takamatkan tarvitse olla menestyksen esteenä. 1 QUICK PETROL hurjasteli Seinäjoella mailin ryhmän aikaan 13,8a ja pamauttaa nyt johtopaikalle, mistä se on lähellä kauden neljättä voittoa. 4 PARADISE LEADER tsemppasi Ylivieskassa johtavan rinnalta hienosti toiseksi ja vaikuttaa nousukuntoiselta.
Yllätysosastolta mukaan poimitaan 6 POPS' SUNRISE. Se kiri Jyväskylässä neljännestä ulkoa viimeiset 1000 metriä 15,8-vauhtia nousten neljänneksi. 13 FADE TO JAM hakee vielä parasta kuntoaan. Seinäjoella se kierteli päätöskierroksen 16,0-vauhdilla.


5. lähtö klo 19:25 Lämminveriset tasoitusajo 2120 m Kaustisen Seutukunta p. 6000e. enintään 6000 e Tammat 20m hyv. P. 600 e. (600-300-180-120-60-60)

A 3
B 7, 4, 9, 1
C 6, 2, 8

Kaustisen Seutukunnan lähdössä ykkösvihjeen saa Mika Rintalan ohjastama 3 DIANNAH. Tiina Koskisen valmennettava lähti Teivossa liukkaasti matkaan, mutta laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja jäi taustalle, missä se ravasi viimeiset 1000 metriä 17,5-vauhtia. 5 SONETTA parantaa, kun saa startteja alle. Jyväskylässä se kiri johtavan takaa viidenneksi. Kaustisella Sonetta siirtyi viimeisellä takasuoran alussa viidennestä sisältä toiselle radalle ja oli vielä 300 metriä ennen maalia joukon viimeisenä, mutta tykitti neljänneksi. 7 MINT CHOCO on tehnyt viime starteissaan pirteitä lopetuksia ja päässee hyvänä lähtijänä heti mukaviin asemiin, jonka jälkeen pystyy paljoon.


6. lähtö klo 19:45 Lämminveriset tasoitusajo 2100 m Suom.synt. Nuorten Sarja 2017 Sami Mäkelä Ky p. 2200 e + 20 m/ 3200 e. enintään 11 800 e Nuorten sarja P. 2000 e. (2000-1000-600-400-200-200)

A 10, 3, 5, 7
B 4, 11, 6, 12
C 2, 8, 9

Nuorten Sarjassa neljä hevosta erottuu muista. 10 SHADOW LEADER jäi Seinäjoella lähtökiihdytyksessä taustalle, mutta nousi hyvän loppuvetonsa ansiosta toiseksi ja saa takamatkaltakin ykkösvihjeen. 3 ROSE'S NELLA oli Kaustisella keulasta ylivoimainen, mutta joutui Jyväskylässä tyytymään hankalan juoksun jälkeen kahdeksanteen sijaan. Timo Salmelan mukaan hevosen kunnossa ei ole mitään vikaa. Se lähtee voltista lujaa, ja on juoksun onnistuessa yksi voittoon pystyvistä. 5 PEGASOS BOLT laukkasi Jyväskylässä lähdössä ja jäi hännille, mutta revitti ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle, mistä kamppaili 16,5-vauhtisella päätöskierroksella rehdisti toiseksi. 7 ELASTIC CAPTOR on paljon tulosriviään parempi. Pirjo Miettusen valmennettava lähti Jyväskylässä rauhallisesti matkaan ja jäi hännille, mutta kulki sen jälkeen vauhdikkaasti ja oli nousemassa kärkikamppailuun, mutta laukkasi viimeisessä kaarteessa jääden ratkaisevasti.


7. lähtö klo 20:05 Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m Maatalousyhtymä Virkkala p. 32 000 e + 20 m/ 28 000 e. pt. 40 m. P. 600 e. (600-300-180-120-60-60)

A 6, 4
B 7, 5, 9, 3
C 8, 2

Illan T4-peli huipentuu kylmäveristen täyden matkan volttiin, jonka suosikkeina lähtevät matkaan 6 FIILING ja 4 RYTI-TYTTÖ. Fiiling on lähdön paras hevonen, mutta se ei ole kilpaillut sitten kesäkuun. Juha-Matti Paavola lähtee maltillisin odotuksin matkaan ja kehottaa ottamaan kupongille muitakin hevosia. Ryti-Tyttö kilpailee hyvässä kunnossa. Se ravasi Teivon Toto76-kierroksen tasokkaassa suomenhevostammojen koitoksessa keulassa ja kamppaili siitä hienosti kolmanneksi. 7 VEKTORIN MAINE tekee tasaisen varmaa työtä. Vermossa Vektorin Maine nousi viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle jyräsi rahoille.

Toto4-vihjesysteemit

Pieni systeemi

I 15 Last Finn, 1 Quick Petrol
I 3 Diannah, 7 Mint Choco      
III 10 Shadow Leader, 3 Rose's Nella, 5 Pegasos Bolt
IV 6 Fiiling, 4 Ryti-Tyttö

Iso systeemi

I 15 Last Finn, 1 Quick Petrol, 4 Paradise Leader, 6 Pops' Sunrise     
I 3 Diannah, 7 Mint Choco, 4 Sand Of Holmö  
III 10 Shadow Leader, 3 Rose's Nella, 5 Pegasos Bolt, 7 Elastic Captor, 4 Acadian Cavi,  6 Eternell Hope, 11 Don Pescador  
IV 6 Fiiling, 4 Ryti-Tyttö, 7 Vektorin Maine  

Iso syseemi päivitetty 3.1. klo 18.15. Härmässä kuolemanpaikan hyvin kestänyt Sand Of Holmö pääsee Sonetan posjäännin myötä lapulle.

8. lähtö klo 20:25 Suomenhevoset tasoitusajo 2100 m 4-5-v. Nuorten Sarja 2017 p. 1.34.0 + 20 m/ 1,3 s P. 2000 e. (2000-1000-600-400-200-200)

A 5, 16, 1
B 10, 4, 7, 14, 2
C 12, 11, 8, 9, 6

Nuorten Sarjassa on monta mahdollista menestyjää, joista niukan ykkösvihjeen saa 5 POFORI. Se puristi Ylivieskassa 29,5-lopetuksessa toiselta ilman vetoapua varmaan voittoon, mutta oli Rovaniemellä epäonninen ja laukkasi kärkisijan vähän ennen maalia. 16 VARSOVA on joukon kovakuntoisin, mutta se tehtävää hankaloittaa pitkä takamatka. Saara Sihvosen valmennettava puristi johtavan rinnalta Villinmiehen Tammakilvan karsinnan voittoon, mutta laukkasi finaalissa alkumatkasta kaksi kertaa jääden ratkaisevasti. 1 ALVAR HEM parantaa koko ajan. Rovaniemellä se kiri toisesta ulkoa viimeiset 1000 metriä 31,0-vauhdilla nousten toiseksi. 10 NURMON NEIDOLLA on kykyjä, jos se maltaa ravata. Seinäjoella tamma jyräsi johtavan rinnalta selvään voittoon.


9. lähtö klo 20:40 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 10 700 e. P. 600 e. (600-300-180-120-60-60)

A 11, 3
B 2, 5, 9, 12, 10
C 8, 7, 6, 4

3 MOUNTAIN HOOLIGAN on tehnyt pitkään hyvä juoksuja. Se on voittanut sekä keulasta että sen rinnalta ja on hyvältä paikaltaan selvä suosikki. 11 SWEET MALKIN on tehnyt viime starteissaan hienoja lopetuksia ja ansaitsisi jo täysosumankin. Oulussa se kiri kuudennesta sisältä viimeiset 800 metriä 11,3-vauhtia ehtien neljänneksi. Seinäjoella ruuna tehtaili 14,6-vauhtisen kierroksen kirin nousten kuudennesta ulkoa neljänneksi. 1 QUEEN TÖLL kilpailee tulosrivään paremmassa kunnossa ja voi järjestää ravia kulkiessaan yllätyksen. Turussa Kari Lehtosen ajokki laukkasi lähdössä ja jäi taustalle, missä se ravasi välikierroksen alla 12-vauhtia. Jyväskylässä Queen Töll puristi toisesta ulkoparista totoon. Kaustisella tamman menetystoiveet kariutuivat taas lähtölaukkaan. 2 BWT BANZAI ei ole ollut viime starteissaan parhaimmillaan, mutta omaa tähän lähtöön niin hyvän luokan, että ei ole unohdettavissa.

Troikkavihje
I 3 Mountain Hooligan, 11 Sweet Malkin
II 3 Mountain Hooligan, 11 Sweet Malkin, 2 BWT Banzai  
III 3 Mountain Hooligan, 11 Sweet Malkin, 2 BWT Banzai, 5 Gary Ale, 9 Yakuza, 10 Sundsvik Jetlag  


10. lähtö klo 20:55 Lämminveriset tasoitusajo 2120 m p. 6000e. enintään 6000 e Tammat 20m hyv. P. 600 e. (600-300-180-120-60-60)

A 4, 6
B 1, 9, 5
C 2, 3, 7, 8

Ravien päätöslähdössä ykkösvihjeen saa 4 NICE MY SIN. Laura Kinnusen suojatti on ollut pitkän hyvässä kunnossa, mutta täysosumat ovat kiertäneet. Seinäjoella se viimeisen takasuoran lopussa neljännestä sisältä kiriin kolmannelle radalle ilman vetoapua ja jyräsi tasaisesti viidenneksi. Viimeiset 600 metriä tamma ravasi 17,4-vauhtia. 6 MOUNTAIN DELIGHT teki Oulun starteissa asialliset lopetukset, mutta laukkasi Kajaanissa lähtösuoralla ja maalisuoran alussa takapareissa. Niko Jokelan mukaan tammalla kokeiltiin jenkkikärryjä, mikä ei ilmeisesti sopinut sille. Jos tamma ravaa, se on yksi voittoon pystyvistä. 1 DEVIL'S ROCK tekee tasaisen varmaa työtä, ja saa nyt sisäradalla nätin juoksun, jonka jälkeen on yksi totoon pystyvistä. Jyväskylässä tamma puristi viidennestä sisältä neljänneksi. 9 EDWARD STAR kilpailee nousukunnossa. Tamma johti Teivossa alun ja jatkoi ensimmäisellä takasuoralla johtavan takana, mistä se kiri loppusuoralla asiallisesti.

Vihjeet laati ja kommentit keräsi Keijo Maliniemi

 

Yhteistyössä

  • Peltoniemi Ja Pojat
  • Speedex
  • Peltisepänliike Nykanen
  • Kaustisen Elementtivalmiste
  • Ravintola Pelimanni
  • Hankkija
  • K-Rauta Kaustinen