Lounasravit 12.1.2018


Ohjastajien ja valmentajien kommentteja

Maarit Ollikainen

Hide Snow White (L 1) on mukavan oloinen aloittelija mutta aika meneväinen. Sillä on ollut huonoa tuuria, ja aina kun on ilmoitettu starttiin, on tullut ongelmia.  Hide Snow White on lyönyt tai piehtaroinut tarhassa, eikä ole päästy starttirytmiin. Takarivi sopii hyvin. Siellä voi tulla rauhassa auton taakse.


Jonny Länsimäki

Revolver (L 1) laukkasi Kaustisella viimeisellä takasuoralla yhtäkkiä kärkikamppailusta. Viimeksi oli vehkeet tiukemmalla, mutta se veti ilmaa niin paljon, että pysähtyi takasuoran loppuun. Jos ilman veto-ongelmat on saatu kuntoon, niin oi se tällaisessa lähdössä vähän pärjätäkin.

Can Conor (L 3) teki viimeksi ensimmäisen startin Heinoselta. Se tuli hyvin lopun ja itsestään tosi positiivisen tuvan. Odotan siltä päivän ajokeistani eniten.

Burning Flight (L 4) tekee parhaat juoksunsa kärjen tuntumasta. Lähtöpaikka on siinä mielessä ikävä.

Hannu Hietanen

Helon Roosa (L 2) on hyvässä kunnossa, mutta on ollut viime starteissaan epäonninen. Kaustisella se laukkasi viimeisellä takasuoralla, mutta tuli sen jälkeen tosi hyvin maaliin. Jos Helon Roosa ravaa, se pytyy nousemaan totokamppailuun.

Ex Gracy (L 5) laukkasi Kaustisella lähdössä. Normaalisti se ei ole laukannut. Ajoin hylättynä maaliin asti, ja hevonen tuntui asialliselta. Ruunan hampaista löytyi startin jälkeen sanomista, ja lieneekö siinä syy laukkoihin.    


Juha Länsimäki

Suvisipi (L 2) teki keväällä hyviä juoksuja ja on ihan oikea hevonen, jos on mallillaan, mutta sillä on vähän rutiinia. Suvisipin piti startata pari kuukautta sitten, mutta se oli hiitissä huono ja jäi pois. Nykyvireestä minulla ei ole tietoa.

Viktor Björkroth

Last Tempter (L 1) on ollut toivottoman vino kurveissa. Siihen menee kaikki energia. Kun ruunan saisi menemään suorassa, se voisi olla rahoilla.

Honey Star (L 3) laukkasi Seinäjoella auton takana. Siellä oli kova lumisade, ja ulkoradat olivat niin pöperöisiä, että ruuna ei saanut kunnolla pitoa ja laukkasi. Ajoin laukan jälkeen muiden takana kierroksen 21:tä, ja Honey Star tuntui asiallisesta. Takarivi on meille vain plussaa. Sieltä ei tarvitse satsata kiihdytykseen. Jos ruuna ravaa ja rata on pitävä, ei se ainakaan muiden jalkoihin jää.

Pin Floyd (L 5) tulee sairaspaussilta. Se oli viimeksi kipeä, mutta teki hyvän juoksun ja vastasi koko ajan vieressä olevalle. Voi olla, että Pink Floyd on vielä tasapaksu. Voi olla, että Pink Floyd on vielä tasapaksu, mutta kyllä se hyvän suorituksen varmasti tekee.

Queensland (L 5) saa ykkösradalta hyvän juoksun ja on yllätysvalmis. Se on ollut oikein huono, kun rata ei ole ollut pitävä, mutta on tehnyt heti hyvän juoksun, kun on ollut pitävä rata ja kylmä keli. Viikonlopulle on luvattu kylmempää säätä, joten se voi pärjätäkin. Sille laitetaan nyt vetolaput. Ne on ollut kerran ennenkin, ja Queensland tuli silloin hyvin lopun.

Petri Klemola

Rapid Leader (L 4) oli Oulussa pettymys, mutta mitään terveydellistä syytä hevosesta ei ole löytynyt. Voi olla, että kova avaus painoi jaloissa. Rapid Leader treenaa hyvin ja pytyy omalla tasollaan kilpaillessaan menestymään.
                  
Paradise Leader (L 5) teki muutaman hyvän kisan, mutta ravasi viimeksi huonosti. Sillä on ollut pieni murtumia, ja se otti kovasta radasta itseensä. Paradise Leaderia on vähän hoidettu, ja toivotaan, että se on parempi. Paradise Leader tekee parhaat juoksunsa vapaalta radalta, ja takarivi on siinä mielessä pieni miinus.


Eija Sorvisto

Olin tyytyväin Fancy Creekin (L 1) uran avaukseen. Kaikki on mennyt sen jälkeen hyvin, eikä mitään negatiivista ole ilmennyt. Lähtö näyttää sopivalta, ja Fancy Creekillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet olla voittotaistossa mukana.

Elzar Creekille (L 4) kuuluu hyvää. Se on tehnyt viime starteissa riskit juoksut ja on voittanut niin keulasta kuin sen takaa. Lähtö on lounasravilähdöksi poikkeuksellisen tasokas. Monella hevosella on mahdollisuus voittoon, ja Elzar Creek on yksi niistä.

1. lähtö klo 12:01 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 400 e. P. 500 e. (500-250-150-100-50-50)

A 8
B 10, 6, 3
C 5, 4, 2
Eija Sorviston valmennettavat ovat olleet viime viikkoina liekeissä ja menestystä on tullut laajalla rintamalla. Ravien avauslähdössä tallin lippua pitää korkealla 4-vuotias tamma 8 FANCY CREEK. Se kiri Kaustisella kolmannesta ulkoa viimeiset 14,7-vauhtia ehtien kolmanneksi. Startin alle saatuaan tamma lienee vielä terävämpi. 10 HIDE SNOW WHITE on ollut epäonninen. Se jäi debyyttikisassaan toiseen ulos pussiin ja laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen. Valmentajan mukaan tammalla on alle 20-kyydit, jotka riittävät tässä pitkälle. 6 REVOLVER on ollut viime starteissaan epäonninen, mutta ruunalla on kykyjä, ja nyt voi olla täysosuman aika

2. lähtö klo 12:16 Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m p. 3500 e +
 
A 9
B 10, 1, 3, 5
C 6, 8, 4, 7, 3

T4-avauksen suosikkina lähtee matkaan 9 MUKSUN ALLU. Se kiri Seinäjoella taustalta varmaan voittoon päätöskierroksen sujuessa 31,0-vauhtia. Vermossa Muksun Allu lähti hitaasti ja jäi kuudenteen pariin sisälle, mistä se kierteli vahvasti seitsemänneksi. Viimeiset 1500 metriä ori ravasi 29,4-vauhtia. 10 HELON ROOSA pilaa jatkuvasti juoksujaan lukkoihin, mutta pystyy kuntonsa puolesta paljon tulosriviään parempi. Se laukkasi Seinäjolla loppusuoralla kolmoskamppailusta ja Kaustisella viimeisellä takasuoralla vahvasta noususta. 1 SUVISIPI ei ole kilpaillut sitten viime kevään, mutta omaa hyvän luokan ja otetaan varhain peleihin mukaan.
pilannut viime starttinsa laukkoihin, mutta omaa hyvän luokan, joka kantaa laukatta pitkälle. 3 KARMAN JAROMIR vaikuttaa nousukuntoiselta. Santtu Raitalan ajokki lähti Jyväskylässä 60 metrin takamatkalta ja revitti kierros jäljellä kolmanteen sisälle. Se nousi loppuoran alussa toiselle, mutta laukkasi samassa jääden ratkaisevasti.

3. lähtö klo 12:31 Lämminveriset ryhmäajo 1609 m enintään 2800 e. P. 500 e. (500-250-150-100-50-50)

A 7
B 9, 8, 10, 2
C 5, 4, 6, 3, 1

7 ETERNELL HOPE on kolmannen kohteen paras hevonen ja voittaa, jos ravaa. Se laukkasi Kaustisella ensin loppusuoralla keulasta ja jyräsi sitten toisesta ulkoa varmaan voittoon. Seinäjoen T76-lähdössä ruuna oli siirtymässä 10,5-avauksen jälkeen keulaan, kun laukka pilasi pelin. 9 HONEY STAR ei saanut Seinäjoella pitoa radasta ja laukkasi hylkäykseen, mutta pääse nyt takarivistä ravilla matkaan ja osallistuu tototaistoon. 8 CAN CONOR debytoi Veli-Matti Heinonen valmennuksesta rahasijalla, ja voi parantaa tähän paljonkin. 10 TAIGO BLESED oli viimeksi laukkapäällä, mutta on muuten tehnyt tasaisen varmaa työtä.


Lähtö klo 12:46 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 9200 e. P. 500 e. (500-
A 4, 5, 2
B 8, 9, 6, 3, 12
C 11

Neljäs T4-kohde on T76-tasoa, ja siinä on monta voittoon pystyvää hevosta, joista niukan ykkösvihjeen saa 4 RAPID LEADER. Petri Klemolan valmennettava palasi Oulussa kolmen kuukauden tauolta. Se painui 12,0-avauksen jälkeen keulaan ja punnersi siitä viidenneksi. Startti alla Rapid Leader on varmasti terävämpi. Taustavoimien mukaan ruuna treenaa hyvin, ja pytyy omalla tasollaan kilpaillessaan pärjäämään. 5 ELZAR CREEK hakee Kaustiselta kolmatta peräkäistä voittoaan. Se voitti ensin keulasta ja sitten johtavan rinnalta. 2 ANNI SUE hallitsi Kaustisen lähtöään keulasta ja pykii sinne nytkin. 8 CAPO BIRLAND tyytyi Jyväskylässä seurailemaan, mutta teki Seinäjoella oikein riskin juoksun. Se kiersi kolmannen radan kautta kuolemanpaikalle, ja nisti siitä varmasti keulahevosen (Annie Sue). 9 SNOWLINE ACE on tehnyt viim starteissaan hyvää jälkeä. Se puristi ensin Seinäjoen T76-lähdässä johtavan rinnalta totoon ja jyräsi sitten Oulussa hänniltä seitsemänneksi.

5. lähtö klo 13:01 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 18 000 e. P. 500 e. (500-250-150-100-50-50)

A 4, 1, 5, 11
B 2, 9, 6, 3
C 7, 10, 8

Victor Björkroth tuo T4-pelin päätöskohteeseen kaksi hevosta 4 PINK FLOYDIN ja 1 QUEENSLANDIN. Neljättä peräkkäistä voittoaan hakeva Pin Floyd palaa yli kolmen kuukauden sairaspaussilta, mutta Victor Björkroth odottaa siltä heti hyvää suoritusta. Queensland saa sisäradalla hyvän juoksun ja on yllätysvalmis. Viktor Björkrothin mukaan ruuna on ollut oikein huono, kun rata ei ole ollut pitävä, mutta on tehnyt heti hyvän juoksun, kun on ollut pitävä rata. Viikonlopulle on luvattu pikkupakkasta, mikä on sen mieleen. ¬5 GLOBAL PASSION palaa tauolta, mutta omaa hyvän luokan, ja otetaan ainakin revityksiin mukaan. 11 PARADISE LEADER on parhaimmillaan vapaalta radalta, mutta takarivistä sinne ei taida olla asiaa. Kyseessä on niin kutenkin niin hyvä luokkainen hevonen, ettei se ole unohdettavissa.
2 GOGO ELDORADO avaa hyvin, ja Jousi Polso pyrkinee joukon johtajaksi. 9 EX GRACY laukkasi Kaustisella lähdössä hylkäykseen, mutta näytti muuten asialliselta.

Toto4-vihjeet

Pieni systeemi

I 9 Muksun Allu
II 7 Eternell Hope
III 4 Rapid Leader, 5 Elzar Creek, 2 Anni Sue
IV 4 Pink Floyd, 1 Queensland, 5 Global Passion, 11 Paradise Leader

Iso systeemi

I 9 Muksun Allu, 10 Helon Roosa, 1 Suvi Sipi, 3 Karman Jaromir, 5 Velhomies
II 7 Eternell Hope, 9 Honey Star, 8 Can Conor   
III 4 Rapid Leader, 5 Elzar Creek, 2 Anni Sue, 7 Capo Birland, 9 Snowline Ace
IV 4 Pink Floyd, 1 Queensland, 5 Global Passion, 11 Paradise Leader, 2 Gogo Eldorado, 9 Ex Gracy
    
Troikkavihje

I 4 Pink Floyd, 1 Queensland, 5 Global Passion, 11 Paradise Leader
II 4 Pink Floyd, 1 Queensland, 5 Global Passion, 11 Paradise Leader, 2 Gogo Eldorado, 9 Ex Gracy
III 4 Pink Floyd, 1 Queensland, 5 Global Passion, 11 Paradise Leader, 2 Gogo Eldorado, 9 Ex Gracy, 6 Viva Adriana, 3 Super Classic  

Vihjeet laati ja kommentit keräsi Keijo Maliniemi
  

 

Yhteistyössä

  • Peltoniemi Ja Pojat
  • Speedex
  • Peltisepänliike Nykanen
  • Kaustisen Elementtivalmiste
  • Ravintola Pelimanni
  • Hankkija
  • K-Rauta Kaustinen