Rose's Tara ravasi jättipotin

Rose's Taran voittoa juhlimassa Kari ja Kimmo Kangas, Esko Pesonen, Kai Salo ja Hannu Virkkala.
Kuva Hanna Närhinen/Hippos

Timo Salmelan valmentama Rose's Tara teki lauantaina Lappeenrannassa ajetussa 4-vuotiaiden tammojen Villinmiehen Tammakilpailun finaalissa mahdottomasta mahdollisen.
Hannu Hietasen ohjastama tamma kiersi takarivin uloimmasta lähtöpaikasta huolimatta kaikki vastustajansa ja liiteli 52500 euron arvoiseen voittoon tuloksella 14,4a/2100m.
Rose's Tara nappasi jättipottinsa yhtenä kaikkien aikojen suurimpana T76-yllättäjänä. Tamman voittajakerroin oli liki 50, ja sitä oli pelattu T76-pelissä vain 0,18 %:n edestä.
-Tosi mahtavat fiilikset, eihän tämän parempaa voi olla. Viimeisellä takasuoralla alkoi tuntua, että voittokin on mahdollinen. Tammalla oli ohjissa hyvät paineet, ja se on tullut aina hyvin lopun, Timo Salmela myhäili lähdön jälkeen.
-Rose's Tara ei ollut karsinnassa parhaimmillaan, mutta olen aina tiennyt, että sillä on kykyjä. Välilä on tullut laukkoja, ja pientä vaivaakin ollut. Seinäjoen klinikalla on käyty, ja sieltä on tullut apu.
-Tämä oli ehdottomasti valmentajan uran suurin ja merkittävin voitto. Toissa vuonna meillä oli vastaavan hyvät saumat, mutta silloin hevonen laukkasi, Timo Salmela kertoi.
Rose's Taran omistaa Team Arat Kaustiselta.
-Meitä on kuusi osakasta, joista yksi ei päässyt paikalle. Ostimme Rose's Taran emän Dream of Rosen Ruotsista. Se juoksi aikanaan Kaustisella Suomen ennätyksen ja on tehnyt siitoksessa viisi tammavarsaa. Tämä on niistä toinen, joten hyvältä näyttää. Valmentaja kertoi ennen lähtöä, että kaikki on kunnossa, mutta kyllä tämä oli silti aika paukku. Sydän tykyttää vieläkin, porukan vetäjä Hannu Virkkala jutteli voittajakehässä.
Keijo Maliniemi

Yhteistyössä

  • Peltoniemi Ja Pojat
  • Speedex
  • Peltisepänliike Nykanen
  • Kaustisen Elementtivalmiste
  • Ravintola Pelimanni
  • Hankkija
  • K-Rauta Kaustinen