Toto4-ravit 3.12.2017

Ohjastajien ja valmentajien kommentteja

Pasi Ekolan ja Timo Salmelan kommentit lisätty 3.6. klo 12.00.

Pasi Ekola

Taiga Tuulia (L 2) on ollut pitkään hyvässä kunnossa. Se on saanut usein raskaita juoksu, mutta puristanut silti vahvasti perille. Lähtö on nyt pieni, ja kiertämistä ei tule niin paljon. Lumi-Hessu on kova vastustaja, muta seuraavista sijoista Taiga Tuulia ainakin ottelee.

Reipas Tella (L 2) ravasi kesällä vähän huonosti. Vika paikallistettiin. Hevosta on hoidettu ja se ravaa nyt hyvin. Harjoitusraveissa sillä on ajettu raskaalla radalla täysi matka 34:ää. Reipas Tella lähtee lujaa ja päässee keulaan, mutta kärkisijat voivat olla tiukassa.

Timo Salmela

Rose's Nella (L 9) oli Vermossa huono. Mitään selvää syytä ei ole löytynyt. Siitä otettiin verikokeet, mutta niistä ei löytynyt mitään. Raskas juoksu ja pitkä kuljetus painoivat varmasti jaloissa. Sen lisäksi tamma ei juonut koko päivänä kunnolla. Yritetään saada nätti juoksu. Rose's Nellalla on kykyjä, eikä sitä kannata unohtaa.

Antti Lahtinen

Annie Sue (L 1) on ollut viime starteissaan juoksujen suhteen epäonninen, mutta on hyvällä mallilla ja ravaa nyt suorassa ja hyvin. Annie Sue lähtee suhteellisen reippaasti, joten ykkösrata sopii sille hyvin. Pitävä napakka rata sopii sille parhaiten, eikä hokeista ole haittaa.

Reino Salmela

Hillervo (L 7) laukkasi Jyväskylässä ahtaassa paikassa kiinniottoon. Ilman sitä se olisi otellut totosijoista. Takarivi on hyvälle lähtijälle pieni miinus, mutta jos juoksu onnistuu Hillervo pytyy ottelemaan kärkisijoista.

Tapani Huopana

Huonot kelit ovat haitanneet Case Closedin (L 6) valmennusta, eikä sillä ole päästy ajamaan kovaa. Olisin tyytyväinen sijoihin 5.-6, mutta toisaalta se on ollut tauolta aina hyvä.

Susanna Laulumaa

Meillä on ollut huonot valmennuspaikat, ja Captivaten (L 5) valmentaminen on ollut lähinnä kävelyä. Kävimme sen takia Kaustisella hitillä. Captivate oli yllättävän hyvän ja vastasi 14-lopetuksessa hyvin Strait Ironille. Sarjamääritys ja takamatka ovat meitä vastaan, mutta kyllä Captivatella pitäisi jonkinlaiset mahdollisuudet olla.

Veli-Erkki Paavola

Lumi-Hessu (L 3) on ollut harjoituksissa hyväntuntuinen, mutta kovin lujaa sillä ei ole ajettu.

Crystal Eye (L 5) on ollut viime starteissaan hyvä. Ensin se kesti keulasta hienosti toiseksi. Viimeksi se jäi kaikki voimat tallella pussiin. Lähtöpaikka ja juostava matka sopivat sille hyvin, ja positiivisin mielin lähdetään matkaan.

Eero Matikainen

Svadilfari (L 6) oli Ylivieskassa tasainen kolmas ja sairasteli sen jälkeen. Hevonen on nyt terve ja sitä on päästy treenaamaan normaalisti. Jos Svadilfarilla on hyvä päivä, se lähtee asiallisesti ja pitäisi olla lähellä kärkeä.


Ville Pohjola

Gerianne (L 1) teki Ylivieskassa raskaalla radalla asiallisen juoksun ja oli ihan kivan oloinen hevonen. Kun Gerianne saa startteja, siitä varmasti mukava kilpahevonen.

Sundsvik Armani (L 1) on ollut juoksemissaan starteissa vielä vähän tasainen. Lähtöpaikka on hyvä, ja Sundsvik Armani lähtee voltista kohtuullisen hyvin, joten yritetään saada hyvä juoksu. Ehkä otteiden pitäisi vähän terävöityä, että se ottelisi voitosta.

Eloy D'avignere (L 3) on tehnyt kaikissa starteissaan hyvää työtä. Bodenissa juoksuradalta liikkeellelähtö oli vähän kankeaa. Eloy D'avignere teki sitten hänniltä hyvän juoksun. Tähän lähtöön ei ole mitenkään satsattu, mutta luokallaan sen pitäisi pystyä pärjäämään.

Sundsvik Jetlag (L 4) kilpailee nousukunnossa. Kaustisella ori laukkasi, mutta otan sen omaan piikkiini. Raville selvittyään se kulki hyvin. Bodenissa Sundsvik Jetlag eteni kierros jäljellä kuolemanpaikalle ja kamppaili siitä kovavauhtisessa lopetuksessa totoon.

Captivate (L 5) ei ole mikään mailin voltin spesialisti, mutta jos ruuna on omalla tasollaan, on se näihin sarjoihin oikein hyvä hevonen.

Wind Of Victoryn (L 9) Seinäjoen tauoltapaluustarttiin oli vähän isommat odotukset, mitä lopputulos oli, muttei hevosta voi moittia. Sillä oli pitkä paussi alla, ja olosuhteet olivat raskaat. Wind Of Victory piti vauhtinsa, mutta kiri ei vielä irronnut. Kaiken järjen mukaan, se parantaa tähän.


Niko Jokela

Revolver (L 1) laukkasi Seinäjoella loppusuoralla väsyneenä. Rata oli silloin alkuraveissa tosi raskas. Kakkonen siihen meni. Revolver oli mennyt eka startista eteenpäin, vaikka aika oli huonompi. Hyvissä olosuhteissa se pytyy 20-tulokseen.

Gerianne (L 1) jäi Seinäjoella vähän pussiin. Se on ravivarma ja nopea hevonen, joka menee pikkuhiljaa eteenpäin. Eiköhän se tästäkin jotain varmuudellaan saa.

Taiga Tuulia (L 2) on tehnyt hyviä juoksuja. Se on ollut joskus alussa epävarma, mutta toivotaan ehjää juoksuja. Metkutus ja Lumi-Hessu ovat ehkä liian kovia, mutta yritetään panna vastaan.

Reipas Tella (L 2) on nopea, mutta kärkisoja ajattelen taistelutahtoa saisi olla enemmän.

Elzar Creek (L 3) on tehnyt asiallisia esityksiä. Jotain siitä on vielä puuttunut, mutta pienin askelin mennään eteenpäin.        

Anni Sue (L 4) on saanut hyvän lähtöpaikan, ja sen pitäisi olla kaiken ollessa kohdallaan lähellä voittoa.

Super Classic (L 4) on vaihtanut viime startin jälkeen omistajaa. Ruunan nykykunnosta en tiedä mitään, mutta se on ollut sisälle vino ja kiertäminen on ollut sille yleensä hankalaa.

Niccolo' Lavec (L 5) on asiallisessa kunnossa. Lyhyt voltti ja takamatka ovat haastava yhdistelmä, mutta hyvää sijoitusta lähdetään hakemaan.

Global Treasure (L 6) oli voittojuokussaan tosi hyvä, ja sillä pitäisi olla tässäkin hyvät saumat pärjätä.

Vihjeet lähdöittäin

1. lähtö klo 16:00 Lämminveriset tasoitusajo 2100 m p. 200 e + 20 m/ 550 e. enintään 1850 e P. 800 e. (800-400-240-160-80-80)

A 6
B 4, 1, 8, 7
C 9, 10, 2, 5, 3

6 REVOLVER saa niukan ykkösvihjeen. Se ravasi Seinäjoella keulassa ja laukkasi vähän ennen maalia voittokampailusta. Niko Jokelan mukaan ruuna oli mennyt avausstartista eteenpäin ja pytyy hyvällä radalla ainakin 20-tulokseen. 4 GERIANNE parantaa starttien myötä. Tamma jäi Seinäjoella kolmanteen sisälle pussiin ja oli Ylivieskassa raskaalla radalla asiallinen viides. 1 SUNDSVIK ARMANI parantaa pikkuhiljaa, eikä ole ravatessaan ulkona. Seinäjoella se laukkasi alussa ja jäi taustalle, missä tuli loppua tasaisesti. 8 GIVE ME GOLD on tehnyt asiallisia lopetuksia ja nousee taas tototaistoon.


2. lähtö klo 16:20 Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m Sähkötyö Huusko & Rahkonen Oy p. 1.28.2 + 20 m/ 1,4 s P. 800 e. (800-400-240-160-80-80)


A 7
B 3, 4, 2
C 6, 1, 5

8 METKUTUKSEN poisjäännin myötä lähdön selväksi suosikisi nousee. 7 LUMI-HESSU. Veli-Erkki Paavolan valmennettava  palaa tauolta, mutta treenaa hyvin ja on valmis palaamaan voittokantaan. 3 TAIGA TUULIALLE on olut pitkään hyvässä kunnossa. Jyväkylän T76-lähdössä se rymisteli kuudennesta ulkoa rahoille.  4 TAKSVENLA kamppaili Seinäjoella johtavan rinnalta totoon ja saa nelosvihjeen. 3 REIPAS TELLA nappaa nopeana avaajana johtopaikan ja vetää pitkään.


3. lähtö klo 16:40 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 4700 e. P. 800 e. (800-400-240-160-80-80)

A 3, 7
B 12, 4, 1, 2, 9, 8
C 6, 4, 11

3 ELOY D'AVIGNERE on tehnyt kaikissa starteissaan vahvoja juoksuja. Bodenissa se lähti juoksuradalta vähän kankeasti, mutta teki sen jälkeen hyvän juoksun. 7 HELL RACERILLA on kykyjä, jos juoksu onnistuu. Oulussa se jyräsi neljännestä sisältä kuudenneksi ja Ylivieskassa neljännestä ulkoa toiseksi. 12 MIDNIGHT RUMBA kilpailee nousukunnossa. Tamma puristi Kaustisella johtavan selästä ykköseksi ja kesti Kuopion Tammasarjassa hyvin vaativan juoksu. 5 ELZAR CREEK saa nelosvihjeen. Se hyökkäsi Kaustisella viimeisen takasuoran neljännestä ulkoa ja puristi kakkoseksi.


4. lähtö klo 17:00 Lämminveriset tasoitusajo 2100 m Kpedu Kaustinen p. 8100 e + 20 m/ 11 000 e. enintään 30 100 e P. 800 e. (800-400-240-160-80-80)


A 1
B 8, 10, 6, 7, 2
C 5, 4, 3, 9, 11

Rivin avauskohteeseen kannattaa uhrata useampi rasti. 1 ANNIE SUE teki lokakuun starteissaan hyviä lopetuksia, mutta on alisuorittanut viime starteissaan. Harjoitustiedot lupaavat taas parempaa, ja Niko Jokelan taktiikkana lienee koko matkan johto. 8 SUNDSVIK JETLAG kesti Bodenissa hyvin vaativan juoksun ja kilpailee nousukunnossa. 10 PELAS BOURBON on varmistunut ja tulosta on alkanut tulla. Seinäjoella se rymisteli neljännestä ulkoa viimeiset 700 metriä 15,6-vauhtia nousten toiseksi. 6 ANIRAL IMA lähti Seinäjoella liukkaasti matkaan ja pääsi keulaan, mutta häiriintyi pian laukalle ja tuli hylätyksi. 7 GLOBAL SENSATION hallitsi Kaustisen lähtöään keulasta ja pyrkii samaan nytkin. 2 AMEX on tehnyt viime starteissaan asiallisia esityksiä ja on hyvältä lähtöpaikaltaan yksi voittoon pystyvistä.

5. lähtö klo 17:20 Lämminveriset tasoitusajo 1600 m Kolppasen Betoni Oy p. 32 000e. pt. 20 m. P. 800 e. (800-400-240-160-80-80)

A 3, 2, 7, 4
B 6, 1
C 5

Lämminveristen kovimman voltin niukka suosikki on 3 GRYSTAL EYE. Se jäi viimeksi pussiin ja kamppaili edellisellä kerralla keulasta kakkoseksi. Veli-Erkki Paavola pyrkii nopealla avaajalla jälleen joukon johtajaksi. 2 BADASS saa kakkosvihjeen. Kirsi Nikan valmennuksesta debytoiva ruuna on tehnyt Tanskan starteissaan hyviä lopetuksia ja voitti lokakuussa Odessassa ajetun GC Consoltionin helposti. 7 CAPTIVATE palaa lähes puolen vuoden tauolta. Valmentajan mukaan huonot kelit ovat haitanneet valmennusta, mutta Kaustisen harjoitusraveissa Captivate esiintyi positiivisesti ja vastaili 14-lopetuksessa hyvin Strait Ironille. Vaikka sarjamääritys ja juostava matka eivät sille sopisikaan, on se yksi voittoon pystyvistä. Katja Melkon valmennukseen siirtynyt 4 PEDRO BI oli tauolta palatessaan tasainen, mutta parantaa tähän. 6 NICCOLO' LAVEG tekee tasaisen varmaa työtä ja on varmuudellaan yksi totoon pystyvistä.


6. lähtö klo 17:40 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m Kaustisen Elementtivalmiste Oy enintään 21 000 e. P. 800 e. (800-400-240-160-80-80)

A 6, 8, 5, 1
B 3, 2, 10
C 4, 9, 11

Kolmannessa kohteessa vahvimmilla on Nikulassa viimeksi juhlinut 6 GLOBAL TREASURE. Se saa nopeana avaajana heti mukavat asemat joko keulassa tai sen takana ja omaa molemmilla juoksunkuluilla hyvät mahdollisuudet voittoon. Keulapaikka maistuu myös parin kuukauden tauolta palaavalle 8 CASE CLOSEDILLE. Tapani Huopanan mukaan huonot kelit ovat haitanneet ruunan valmennusta, mutta toisaalta se on ollut tauolta aina hyvä. 5 ZELDA GOVAN parantaa koko ajan ja kirii taas lopussa voittokampailuun. 1 SVADIFARI punnersi Ylivieskassa kolmannesta parista sisältä asiallisesti totoon ja on hyvältä paikaltaan huppuvaarallinen

7. lähtö klo 18:00 Kylmäveriset ryhmäajo 1609 m Keski-Pohjanmaa Suomi 100 enintään 5500 e. P. 800 e. (800-400-240-160-80-80)

A 2
B 9, 12, 8, 1
C 10, 3, 4, 11, 6, 5, 7

Päätöskohteen suosikiksi erottuu kauden neljättä voittoaan tavoitteleva 2 LINKELI. Se johti Porissa lähdöstä maaliin ja sinetöi soolonsa 31,0-vauhtisella päätöskierroksella. 9 HILLERVO on kova haastaja. Reino Salmelan valmennettava laukkasi Jyväskylässä ensimmäisessä kaarteessa ja jäi kuudenteen pariin ulos, mistä se jyräsi yhdeksänneksi. 12 NOPSA PALMA on tehnyt huonoilta lähtöpaikoilta vahvoja juoksuja ja oli mm. Kaustisella 100 metrin takamatkalta hyvä kakkonen. Tamma kuuluun tässäkin pelihevosiin, vaikka tehtävä ei ole radalta 12. helppo. 8 SIPOSKA teki viime kesänä asiallisia esityksiä ja parantanee tähän startin alle saatuaan.

Toto4-vihjeet

Pieni systeemi

I 1 Anni Sue       
II 3 Crystal Eye, 2 Badass, 7 Captivate, 4 Pedro Bi, 6 Niccolo' Lavec  
III 6 Global Treasure, 8 Case Closed, 5 Zelda Govan, 1 Svadilfari, 3 Carajoso

IV 2 Linkeli

Iso systeemi

I 1 Anni Sue, 8 Sundsvik Jetlag, 10 Pelas Bourbon, 6 Amiral Ima, 7 Global Sensation, 2 Amex
II 3 Crystal Eye, 2 Badass, 7 Captivate, 4 Pedro Bi, 6 Niccolo' Lavec  
III 6 Global Treasure, 8 Case Closed, 5 Zelda Govan, 1 Svadilfari, 3 Carajoso
IV 2 Linkeli, 9 Hillervo, 12 Nopsa Palma, 8 Siposka

Troikkavihje

I 2 Linkeli
II 9 Hillervo, 12 Nopsa Palma, 8 Siposka, 1 Taifun
III Kaikki


8. lähtö klo 18:20 Suomenhevoset tasoitusajo 2120 m 5-6-v. tammoille Totina-ajo Hyv. enint. 5-v. 20 m. P. 2500 e. (2500-1250-750-500-250-250)

A 4
B 7,1, 5
C 2, 6, 8

Loukkaantumisensa selättänyt 4 VOLSURITAR esitti viime talven starteissaan luokkahevosen otteita ja on pitkältä tauoltakin suosikki. 7 ELIAS JUONNETAR saa kakkosvihjeen, Tero E Mäenpään suojatti jyräsi Teivossa toisesta ulkoa niukkaan voittoon. 1 VARSOVA voitti Villinmiehen Tammakilvan karsinnan, mutta on pilannut sen jälkeen juoksunsa laukkoihin. Jos tamma pysyy sallitulla askellajilla on se tiukasti voittotaistossa mukana. 5 MYYTTI oli Tammaderbyssä asiallinen viides ja on paljon tulosriviään parempi.

9. lähtö klo 18:35 Lämminveriset tasoitusajo 2100 m 3-5-v. tammoille Tammasarja 2017 p. 2800 e + 20 m/ 3800 e. enintään 14 200 e P. 2000 e. (2000-1000-600-400-200-200)

A 2, 4, 10
B 9, 11, 13, 14
C 12, 8, 7, 1, 3

6 WIND OF VICTORY ei ollut tauoltapaluukisassaan niin hyvä kuin odotettiin. Se ravasi ensin keulassa ja sitten johtavan takana, eikä jaksanut puristaa lopussa totoon. Ville Pohjolan mukaan hevosta ei moittia. Pitkä paussi ja raskas keli näkyivät sen otteissa. Wind Of Victory piti hyvin vauhtinsa, mutta kiri ei vielä irronnut. Startin alle saatuaan, sen pitäisi olla parempi. 4 ROSE'S NELLA on ollut viime starteissaan epäonninen. Kaustisella tamma jäi kaikki voimat tallella pussiin. Vermossa se väsyi johtavan rinnalta. Juoksun onnituessa se on yksi troikkaan pystyvistä. 2 DAYZEE BEYONCE on vastannut viime starteissaan keulasta varmaan voittoon ja pyrkii sinne nytkin. 10 SHE IS FRIDA on matkannut kahdessa viime startissaan viidennessä sisällä ja tullut mukavasti loppua. vastaavana se pärjää tässäkin. 9 FELICIENNE puristi Seinäjoella kolmannesta ulkoa totoon ja kärkkyy juoksun onnistuessa totosijaa.

Troikkavihje

I 6 Wind Of Victory, 4 Rose's Nella, 2 Dayzee Beyonce, 10 She Is Frida
II 6 Wind Of Victory, 4 Rose's Nella, 2 Dayzee Beyonce, 10 She Is Frida
III 6 Wind Of Victory, 4 Rose's Nella, 2 Dayzee Beyonce, 10 She Is Frida, 9 Felicienne, 11 Cradled In Love, 13 Expanse's Hope, 14 Vanilla Price        

Vihjeet laati ja kommentit keräsi Keijo Maliniemi

Yhteistyössä

  • Peltoniemi Ja Pojat
  • Speedex
  • Peltisepänliike Nykanen
  • Kaustisen Elementtivalmiste
  • Ravintola Pelimanni
  • Hankkija
  • K-Rauta Kaustinen