26.02.16 12:00, Lounasravit

Ohjastajien ja valmentajien kommentteja

Jouni Aho

Wincent Collins (L 4) ei saanut viimeksi kunnolla pitoa, polki kannalleen ja laukkasi. Kaikki on mennyt sen jälkeen hyvin, ja Wincent Collins on tuntunut harjoituksissa mainiolta. Ruuna lähtee lujaa ja voi hyvinkin pitää johtopaikan.

Victor Collins (L 4) tuntui hiitissä oikein hyvältä, eikä päästänyt Wincent Collinsia edelleen, mutta en usko, että se riittää lähdön parhaille.

Hannu Hietanen

Lumi-Kustaa (L 1) teki asiallisen koelähdön ja tuntui siltä, että sille jäi aika lailla varaakin. Ruuna kannattaa ottaa varhain peleihin mukaan.

Mayday Press (L 3) on ollut meillä jo pitempään, mutta sillä on vähän pisteitä, eikä se ole päässyt startteihin mukaan, joten päätimme odottaa niin kauan kuin taukopisteet tulevat täyteen. Mayday Press on tuntunut harjoituksissa asialliselta, eikä ole mahdotonta, että se olisi totossa.

Kaj Timgren

Syksyn startit olivat Tim Hannibalille (L 4) kovia ja niistä palautuminen vei kuukauden. Samalla sitä vähän hoidettiin. Viime ajat hevosta on treenattu normaalisti, ja sen pitäisi olla asiallisessa kunnossa. Hokit ovat pieni arvoitus. Tim Hannibal kannattaa ottaa peleihin mukaan, mutta varmaksi en sitä suosittele. Jos startti menee hyvin, seuraava kisa tullee olemaan Pilvenmäki Specialin karsinta.

Saara Puranen

Inoui (L 2) on ollut meillä reilun kuukauden. Se on kyvykkään oloinen ja ravaa hyvin, mutta on vähän kuuman sorttinen. Jos tamma ravaa, sen ei tarvitse olla kovin kaukana kärjestä

Wasa Winner (L 4) oli syksyllä tosi hyvässä kunnossa, mutta tuli kipeäksi ja sai parantua kunnolla. Viime ajat sitä on treenattu normaalisti, ja se on tuntunut asialliselta, mutta ori on yleensä vaatinut pari starttia ollakseen parhaimmillaan. Lähtö on tasokas, ja totosija tyydyttäisi minua.

Golden Sky (L 4) oli viimeksi pettymys ja antoi kuolemanpaikalta pahin periksi. Sitä ennen se teki pari hyvää starttia ja pystyisi samanlaisena pärjäämään tässäkin.

Timo Salmela

Drinks Please (L 5) oli viimeksi oikein hyvä. Myöhästyin lähdössä, mutta Drinks Please tuli hyvin lopun ja nousi viidenneksi. Ruuna on saanut hyvän lähtöpaikan, eikä kärkipäänsijoitus tulisi huippukuskilla yllätyksenä.

Beach Duke (L 5) oli viimeksi tasapaksu, mutta nyt saanut reipasta liikettä ja pitäisi parantaa tähän.

Petri Klemola

Omega Leaderille (L 4) tehtiin vuosi sitten iso leikkaus. Se kävi voimille, ja siitä toipuminen vei pitkään. Yritimme tulla jo syksyllä radalle, mutta hevonen ei ollut sellainen kuin olisi toivottu. Jos startti ei mene hyvin, se voi olla tamman uran viimeinen. Lähtö on kova, mutta yritetään lähteä kovaa ja päästä sisäradalle, tamma menee siitä parhaiten.

Paradise Leader (L 5) ei ollut perjantain hiitillä hyvän tuntuinen, mutta kengitin sen viikonloppuna uudestaan, ja se tuntui maanatain hiitissä paljon paremmalta. Lähtö on tasokas, eikä pärjääminen ole helppoa, mutta eiköhän Hannu panosta lähtöön, sillä Paradise Leader tekee parhaat juoksunsa vapaalta radalta ja menee kuolemastakin paremmin kuin selästä.

Vihjeet lähdöittäin

1. lähtö klo 12:01 Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m p. 200 e + 20 m/ 150 e. enintään 950 e P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 6
B 4, 8, 9, 7
C 10, 5, 2, 13

Ravien avauslähdössä ykkösvihjeen saa Reino Salmelan valmentama 6 LUMI-KUSTAA. Koelähdössä lupaavia otteita esittänyt ruuna kohtaa sopivannäköisen vastuksen ja avannee uransa voitolla. 4 HAI HANEI palaa pitkältä tauolta. Debyyttistartissaan se laukkasi avauskierroksen lopussa keulasta ja ravasi sen jälkeen päätöskierroksen 37,0-vauhtia pitäen kakkossijan. 9 SEPÄN OSUMA pilaa jatkuvasti juoksujaan laukkoihin, mutta voi nousta ravia polkiessaan toton nurkille. Kaustisella ori laukkasi lähdössä ja jäi taustalle, missä se ravasi viimeiset 1900 metriä 34,8-vauhtia. 8 MILDA MAKTER laukkasi samassa kisassa toistuvasti, mutta ravasi hyppyjen lomassa viimeiset 1300 metriä 35,6-vauhtia.


2. lähtö klo 12:16 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 2800 e. P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 4, 2
B 6, 3, 5, 7
C 1, 10, 8, 11, 12

Toto4-pelin avauskohteesta vääntävät tiukimmin 4 INOUI ja 2 BLACKIE LAWLESS. Inoui ei ole kilpaillut sitten syyskuun, mutta Saara Puranen kertoo tamman treenaavan hyvin, eikä sen pitäisi olla ravia kulkiessaan kovin kaukana kärjestä. Blackie Lawless oli viimeksi tasainen, mutta kiri Kaustisella pussista päästyään terävästi ja menestyy samanlaisena tässäkin. 6 ELDWIND H kesti viimeksi hyvin vaativan juoksun ja on juoksun onnistuessa yksi voittoon pystyvistä. 3 GLOBAL PROFESSION saa hyvänä lähtijänä nätin juoksun ja voi roikkua yllättävänkin korkealle. 5 OSCAR BROLINE on kykyjä, jos ne saadaan käyttöön.


3. lähtö klo 12:31 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 550 e. Etus. 3-4-v. P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 2, 4, 11, 1
B 6, 5, 8, 9
C 12, 7, 10, 3

Toisen Toto4-kohteen niukkana suosikkina lähtee matkaan Arto Kynnäksen ohjastama 2 BLUESMAN BEE. Se ravasi totoravidebyytissään johtavan takana ja kiri terävästi kakkoseksi. 4 MAYDAY PRESS ei ole voittanut vielä kertaakaan, mutta on siirtynyt tauon aikana Hannu Hietasen valmennukseen ja voi parantaa tähän paljonkin. 11 ANNIE FASTBACK saa kolmosvihjeen. Keijo Hakalan suojatti pilaa jatkuvasti juoksujaan laukkoihin, mutta omaa hyvät vauhtivarat, jotka kantavat laukatta pitkälle. 1 APACHE NORDIQUE vaikuttaa nousukuntoiselta. Kaustisella se nousi viimeisen takasuoran puolivälissä kolmannesta sisältä toiselle radalle ja punnersi ennätysajallaan neljänneksi. 6 NICW MY SIN on ollut viime starteissaan epäonninen. Oulussa se ravasi neljännessä sisällä ja kiri tilaa saatuaan asiallisesti, mutta kadotti lopussa raviaan ja hylättiin maalintulon jälkeen väärästä askellajista sijalta viisi. Kaustisella tamma juuttui lähes koko matkan ajaksi kolmannelle ja väsyi ymmärrettävästi.


4. lähtö klo 12:46 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 7000 e. P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 3, 1
B 9, 10, 7, 6, 4, 2
C 8, 5, 11, 12

Pilvenmäki Specialin karsintoihin valmistautuva 3 TIM HANNIBAL on kolmannen kohteen niukka suosikki. Se oli Ilkka-ajon finaalissa hyvä kakkonen ja on pitänyt sen jälkeen pitänyt taukoa. Kaj Timgrenin mukaan syksyn startit olivat kovia ja niistä palautuminen vie kuukauden. Viime ajat hevosta on treenattu normaalisti, ja se on tuntunut harjoituksissa asialliselta. Hokit ovat pieni arvoitus. Tim Hannibal kannattaa ottaa peleihin mukaan, mutta varmaksi en sitä suosittele, Kaj Timgren vihjaa. 1 WINCENT COLLINS laukkasi Kaustisella viimeisellä takasuoralla kärjen tuntumasta ja ottaa nyt nopeana lähtijänä joukon heti komentoonsa. 9 WASA WINNER palaa tauolta maltillisin odotuksin. Saara Purasen mukaan ori on vaatinut yleensä pari starttia alle ollakseen parhaimmillaan. 7 OMEGA LEADER palaa tauolta. Se oli koelähdössä asiallinen, vaikka kadottikin lopussa vähän raviaan. 10 GOLDEN SKY alisuoritti viimeksi ja väsyi kuolemanpaikalta. Jos tamma palaa omalle tasolleen, kiertää se takarivistäkin tototaistoon.


5. lähtö klo 13:01 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m enintään 15 500 e. P. 500 e. (500-250-125-75-50-50)

A 1, 4, 6
B 7, 3, 11, 8
C 5, 2, 12, 10, 9

Toto4-pelin päätöskohteen avainhevoset tulevat Timo Salmelan tallista. 1 DRINKS PLEASE myöhästyi viimeksi lähdössä, mutta kulki sen jälkeen mallikkaasti ja saa huippukuskilla ykkösvihjeen. 4 BEACH DUKE oli viimeksi tasapaksu, mutta on saanut Timo Salmelan mukaan sen jälkeen reippaampaa liikettä ja parantaa tähän. 6 PARADISE LEADER on todennäköinen keulahevonen. Tamma tekee parhaat juoksunsa keulasta, ja Hannu Hietanen satsaa lähtöön. Kaustisella Paradise Leader siirtyi viimeisellä takasuoralla neljännestä sisältä kolmanteen ulos, mihin jäi pussiin. 7 QUICK DRESIRE seurasi Teivossa kolmannesta sisältä seitsemänneksi ja saa nyt hyvänä lähtijänä seiskaradaltakin mukavat asemat, jonka jälkeen voi nousta yllättävänkin korkealle. 3 SWEET COCO kilpailee nousukunnossa ja tuli Kaustisella kolmantena sisällä voimia tallella pussissa maaliin.

Toto4-vihjeet

Pieni systeemi

I 4 Inoui, 2 Blackie Lawless
II 2 Bluesman Pee, 4 Mayday Press, 11 Annie Fastback, 1 Apache Nordique
III 3 Tim Hannibal, 1 Wincent Collins
IV 1 Drinks Please, 4 Beach Duke


Iso systeemi

I 4 Inoui, 2 Blackie Lawless, 6 Eldwind H, 3 Global Profession
II 2 Bluesman Pee, 4 Mayday Press, 11 Annie Fastback, 1 Apache Nordique, 6 Nice My Sin, 5 Damon Star
III 3 Tim Hannibal, 1 Wincent Collins, 9 Wasa Winner
IV 1 Drinks Please, 4 Beach Duke, 6 Paradise Leader


Troikkavihje
I 1 Drinks Please, 4 Beach Duke, 6 Paradise Leader Palmen
II 1 Drinks Please, 4 Beach Duke, 6 Paradise Leader, 7 Quick Desire, 3 Sweet Choco
III 1 Drinks Please, 4 Beach Duke, 6 Paradise Leader, 7 Quick Desire, 3 Sweet Choco, 11 Adele S, 8 Atos Palmen

Vihjeet laati ja kommentit keräsi Keijo Maliniemi

Yhteistyössä

  • Peltoniemi Ja Pojat
  • Speedex
  • Peltisepänliike Nykanen
  • Kaustisen Elementtivalmiste
  • Ravintola Pelimanni
  • Hankkija
  • K-Rauta Kaustinen