Raviradantie 36 | 69600 Kaustinen

Historia

Tulevia tapahtumia

Nikulan Raviradalla Kaustisella on ajettu kilpaa yli sadan vuoden ajan.

Ensimmäiset ravikilpailut Nikulan raviradalla pidettiin 14.8.1910 Oriyhdistyksen pitäminä.

Vaikka Nikulaan rakennettu ravirata toimikin ympärivuotisena järjestettiin talvisin ajoja myös valmiiksi auratuilla maanteillä tai jääradoilla. Talvisaikaan raveja järjestettiin myös Vetelissä, Halsuan Ylikylässä, Emetissä ja Teerijärven jäällä.

Nikulan ravirata oli vuokralla v. 1947 asti jolloin Hevosjalostusyhdistys osti paikan itselleen.

Hevosjalostusyhdistys muutettiin v. 1977 Kaustisen Seudun Raviseuraksi, puheenjohtajana toimi Hanssi Paavola, varapuheenjohtajana Alpo Puumala, sihteerinä Jorma Kangas ja rahastonhoitajana Aarre Virkkala. Johtokunnassa olivat lisäksi Aarre Hanhikoski, Harry Timgren, Esko Nikula, Börje Granlund ja Paavo Lahti.

Nikulan Ravirata Oy perustettiin v. 1979 ravikatsomo-osakeyhtiöksi. Ja vuonna 1979 raviseuran työssä oli näkyvimpänä voimakas ja määrätietoinen toiminta radan kehittämiseksi maakunnallisen raviradan tasolle. Samana vuonna pidettiin tiedotustilaisuus jossa tunnustettiin maakunnallisen raviradan puute ja niinpä 1.4.1979 alkoivat työt ja vajaan neljän miljoonan markan hanke katsomon rakennus alkoi. Hanke toteutettiin kahdessa osassa, ensin rakennettiin päärakennus joka sisälsi lämpimän katsomon tilat, totohallin ja tuomaritornin ja toisessa osassa rakennettiin ravintolatilat ja lisää tototilaa. Totomyyntipisteitä on tehty jopa 60 tällöin.

Kuninkuusravit on ajettu Nikulassa v. 1985 ja 2002.

Ensimmäinen ratavalmentaja on ollut Rainer Björkroth joka muutti Nikulaan jo v. 1982 ja samoihin aikoihin myös eläinlääkäri Olli Kauko avasi vastaanoton vastavalmistuneella hevos- ja eläinklinikalla. Syksyllä 1984 alkoi Kaustisella Kannuksen maatalousoppilaitoksen alaisena hevoshoitajakoulutus.

Kaustisen Seudun Ravinaiset ry on perustettu 1975.